Kako od projekta »Bolečina v hrbtu« do nacionalne implementacije?

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake , ,

Projekt Bolečina v hrbtu se je uradno zaključil konec oktobra 2019. Od takrat se nadaljujejo prizadevanja, da bi novosti, ki so bile razvite in preizkušene v okviru projekta, ugledale luč sveta v praksi. Prizadevamo si, da bi te novosti začele koristiti ljudem s težavami, strokovnjakom, ki delajo z njimi, in državi, torej vsem nam.Preberi več >

Rezultati projekta “Bolečina v hrbtu” so postali javno dostopni

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake ,

Rezultati dosedanjega dela v sklopu projekta “Bolečina v hrbtu”, ki je od jeseni 2017 potekal pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so zbrani v monografiji z naslovom Na poti k celostni obravnavi pacientov z bolečino v hrbtu, ki z današnjim dnem postaja javno dostopna.

Preberi več >

Javni poziv – Iščemo strokovnjake za bolečino v hrbtu

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake

Mineva eno leto od javnega posveta “Bolečina v hrbtu v zdravstvu – breme na plečih pacientov ali strokovnjakov?”. Takrat je skupina entuzistov – pacientov in strokovnjakov z različnih strokovnih področij predlagala nabor ukrepov za izboljšanje zdravstvene obravnave ljudi z akutno bolečino v hrbtu in naredila akcijski načrt za prve korake k realizaciji teh ukrepov.

Preberi več >

O delavnicah za spoprijemanje z depresijo in tesnobnostjo

Matej Perovnik
Objavljeno dne Kategorije #3 Z možgani za možgane Oznake

Andreja Semolič Valič je diplomirana medicinska sestra s specialnimi znanji, ki dela v zdravstvenemu domu  Ljubljana-enota Šiška. Vodi delavnice za spoprijemanje z depresijo in tesnobnostjo pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Delavnice vedno potekajo v manjši skupini, na njih pa bolnike napoti njihov osebni zdravnik ali referenčna sestra.

Preberi več >

Verin izlet

Liza Žerdin
Objavljeno dne Kategorije #3 Z možgani za možgane Oznake

 

Vera je stara 54 let. Živi v okolici Ljubljane. Dela kot uslužbenka na pošti. Ima dva odrasla otroka in dva vnuka.

Preberi več >